Nieuws


Terug naar overzicht

21-10-2019

"Ieder afscheid geeft een nieuw begin"

Vanaf vandaag mag ik maandelijks, stukjes uit mijn leven, vaak gerelateerd aan mijn werk met jullie delen.
Skip leek oud te worden en af te takelen, zo meldde de eigenaresse. "Moet ik nou met Skip nog naar de praktijk?" "Nee zei ik, ik kom gewoon naar uw huis toe." Geweldig geen stress, gewoon in haar vertrouwde omgeving. Skip dronk ook erg veel en at nog meer. Toch vermagerde Skip en takelde inderdaad af. "Ik wil graag bloed afnemen voor een diagnose" gaf ik aan. "Oh" zei de eigenaresse. "Dan moet ik alsnog met haar naar een kliniek om bloed af te laten nemen". "Nee hoor, met wat geduld lukt dat hier ook prima" zei ik. En inderdaad heel relaxed stond Skip een beetje bloed af. Een dag later bracht ik speciaal voer en medicijnen bij Skip thuis langs. Skip is nu enkele maandjes verder en weer helemaal de oude. Genietend van een dierwaardige oude dag in zijn eigen vertrouwde omgeving.
Vaak kwam ik al thuis bij huisdiereigenaren. Dat geeft minder stress voor elk huisdier. Maar het is ook veel makkelijker als je bijvoorbeeld vier huisdieren bezit. Om ze niet allemaal in een klein mandje te hoeven stoppen, maar ze gewoon relaxed onder het genot van een kopje koffie op eigen keukentafel te onderzoeken en eventueel te vaccineren. Gewoon even de tijd voor ze nemen. Dat verdienen ze namelijk! Zonder extra kosten!
Alles moet maar sneller in het leven. Wordt het leven daar mooier en leuker van? Ik vind van niet. Ik werk met mensen en deze mensen houden van dieren. Zij verdienen tijd en aandacht. En liefst in hun veilige omgeving, thuis dus. Aangezien ik ook graag opereer en dat moet af en toe toch gebeuren, al gaat het maar om een sterilisatie of castratie, dan doe ik dat vanzelfsprekend niet thuis. Daarvoor heb ik een mooie operatiekamer klaar staan in een bevriende praktijk. Toch kan ik misschien wel 70% gewoon thuis met aandacht doen.
Mijn leven is door deze keuze veel leuker geworden. Huisdiereigenaren en hun huisdieren ervaren dat ook zo. Soms moet je de gebaande paden eens verlaten. En eens echt doen wat goed voelt, en niet alleen voor mijzelf.Terug naar overzicht