Nieuws


Terug naar overzicht

21-10-2019

"Happy end"

Ja inderdaad die bijzondere band tussen mens en dier. Ik kreeg een appje (ja dat mag bij mij ook gewoon!) over poes Nina, al op leeftijd en compleet de weg kwijt.
Nou kende ik Nina al wat jaartjes, waardoor ik wist dat Nina een erg fijngevoelige poes is. In het verleden was Nina ook al eens ziek geweest. Althans zo deed ze ons voorkomen. De eigenaresse kwam destijd bij mij erg overstuur, omdat Nina al enkele dagen slecht of niet at. Nina was haar alles, en dus erg bezorgt om dit kleine fragiele poesje.
Sommige mensen zijn vechters en andere opgevers. Doorgaan tot het bittere einde of juist alles laten en over je heen laten gaan. Zo ook bij onze dieren. Instinctief gaan vele door, knokken om beter te worden. Helaas werkte het niet zo bij Nina, als Nina ziek is dan voelt ze zich ook echt ziek. Lamlendig, zielig en geen greintje wilskracht. Maar datwist ik van Nina. Vandaar ook dat ik direct bij Nina thuis ging kijken. Beoordelen in haar eigen omgeving. Met geruststelling voor de eigenaresse. Nina bleek 's nachts een lichte beroerte gehad te hebben. En snapte hele basale dingen niet meer. Zoals eten en drinken, toch wel belangrijk.
Om het geheel nog wat gecompliceerder te maken stond de eigenaresse op het punt om 10 dagen naar tropische oorden te vetrekken. Ze wilde eigenlijk de reis per direct annuleren, zo bezorgt was ze over Nina. Na uitsluiten van ernstige medische problemen d.m.v. onder andere bloedonderzoek. wist ik de eigenaresse te overtuigen dat ze juist wel lekker aan een welverdiende vakantie moest beginnen. Nina zat weer in zo'n fase, ze moet geholpen worden om door deze dip heen te komen. Samen met de oppas ging ik die zorg graag aan. Om de dag bezocht ik Nina tijdens de afwezigheid van de eigenaresse. En met wat geduld kregen de oppas en ik Nina weer aan het eten en drinken. Mooi was het om te zien dat, met wat geduld en liefde Nina weer volledig hersteld haar eigenaresse bij thuiskomst van haar zonovergoten vakantie begroette. Noem het een happy end.....Terug naar overzicht