Nieuws


Terug naar overzicht

21-10-2019

"Stokoud"

Meerdere keren per week loop ik tegen zaken aan die voor mij vanzelfsprekend zijn. Maar voor de eigenaar van een huisdier dus niet. De ervaring, internet, verhalen van mede huisdier eigenaren en tv geven mij en dus ook de eigenaar van een huisdier enorm veel informatie. Wijsheid, die ik vaak om mijn oren krijg van een huisdier een huisdier bezitter. Maar vaak ook juist niet. Dat juist inschatten door mij, is bij iedere persoon tegenover mij, steeds weer een boeiend proces. Zo ook bij Pluis, of beter nog bij het vrouwtje van Pluis. De eigenaresse van Pluis was een dame met veel katten ervaring. Op dit moment struinen er maar liefst 5 door haar huis en tuin. Alles prima voor elkaar. En eigenlijk is dat al haar leven lang zo. Maar Pluis is oud, ziek en op zei ze tegen mij aan de telefoon. Zoals ze allemaal oud worden op een gegeven moment. Naar haar toe rijdend in mijn auto bedacht ik mij dat Pluis misschien wel moest worden ingeslapen. Ik ken de eigenaresse van Pluis al wat jaartjes en ik schat haar hoog qua aanvoelen van haar katten. Ik trof Pluis dan ook vrij mager, wat sloom en wiebel aan. Inderdaad oud, …..maar op?
Na wat doorvragen bleek Pluis veel te drinken en ook nog behoorlijk te eten. Maar toch te vermageren. In overleg nam ik bij haar thuis een beetje bloed af en enkele uren later had ik al een uitslag via de nieuwe bloed apparatuur in de bevriende dierenpraktijk te Volendam. Pluis is oud, en Pluis bleek te lijden aan 2 typische ouderdom problemen tegelijkertijd. Problemen waar de eigenaresse van Pluis nog onbekend mee was. Ondanks al haar katten ervaring. Problemen die vaak nog voor lange tijd goed behandelbaar zijn. En vrij simpel. Waardoor het leven van Pluis verlengt kan worden, maar belangrijker nog, de kwaliteit van leven enorm toeneemt.
Pluis had een schildklier probleem en een nierprobleem. Beide in een niet te zware vorm. Met name met vele drinken is daar erg suggestief voor. Pluis krijgt nu speciaal voor in combinatie met 1 tabletje iedere dag. In en kleine week is Pluis veranderd van een oudje naar weer een ondeugende senior. Vitaal en ondernemend. De eigenaresse is blij verrast. Net zoals ik, omdat je soms kennis verkeerd inschat. Maar met een goed gesprek en tijd kom je er samen prima uit. En dat waardeer ik weer iedere dag door relaxed thuis bij u langs te komen. We zijn het waard, zij zijn het waard!Terug naar overzicht