Nieuws


Terug naar overzicht

21-10-2019

"Herhaling van jong geluk"

Vele vele jaren, lang lang geleden terug kwam ik als jong en relatief onervaren dierenarts hier in regio Purmerend te werken. Opvallend is, dat je periodiek, vele fases zich ziet herhalen.
Een aansprekend voorbeeld is het prille geluk dat samen gaat. Ik bedoel de jonge stellen die voor het eerst uitvliegen en gaan samenwonen. Weg onder de bezielende of voor sommige, beklemmende zorg van vader en moeder.
Voor het eerst intrekken in dat eigen plekje. En als dat enigszins op de rit staat van fase 1: "Het huis op orde", volgt fase 2: "Bijna steeds weer, ik noem het fase "Broeds". Met z'n tweeen volgt het verlangen naar die fase 2. Het gezinnetje wil ontstaan. Maar nog te vroeg voor de menselijke aanvulling. Kortom het eerste huisdier doet zijn entree. Een jong poesje of pupje vult het prille geluk aan.
En relatief onzeker kwamen en komen ze veelvuldig bij mij op consult. Met vele vragen. Huisdier is nummer 1, tot fase 3. Wanneer het eerste menselijke huisdier zich aankondigt. Helaas mag poes of hond iets meer op de achtergrond. Begrijpelijk en waar.
Ik ben blij dat de jonge bloeiende relaties om mijn raad vragen. Toen en nu, vergeet jullie eerste broedsel niet zomaar. Wees samen gelukkig. Geniet ervan. Van elkaar.Terug naar overzicht