Nieuws


Terug naar overzicht

23-10-2019

"Zwemmertjes.."

Hoe toepasselijk kan deze kop zijn. Warme dagen en inderdaad veel zwemmertjes.
In dit geval bedoel ik een zwemmertje op het droge.
Tijd, liefde en inzet kan heel veel helen.
Stel je een teefje voor met 3 prachtige pups. Het bescheiden aantal pups zorgt ervoor dat moeder hond melk in overvloed heeft. En er is natuurlijk altijd 1 haantje de voorste: Pup “Dikkie Dik”!
Deze pup groeit zo snel dat hij te zwaar word om zich op te richten. Hij blijft met zijn borst vlak op de grond schuifelen, met zijn poten als een zeester uit elkaar. De borstkast raakt zelfs door het eigen gewicht afgeplat. Het gaat helemaal fout. We noemen dit soort pups zwemmertjes. Het lijkt net of ze zwemmen op het drogen.
Wat nu? Inslapen ? Als we niets doen is dat de enige optie. Maar met alle tijd, liefde en inzet “wierp” er zich gelukkig iemand op deze “Dikkie Dik”!
Dikkie Dik moest intensief aan de flesvoeding en dagen gedragen worden. Door het intensief dragen en op een speciale manier ondersteunen komt de borstkast in de juiste vorm terug en kunnen de pootjes weer bij elkaar.
Na 10 dagen ging Dikkie Dik weer terug naar mamma en werd direct weer geaccepteerd. Hij loopt en speelt als de beste. Volledig hersteld met tijd, liefde en inzet.Terug naar overzicht