Nieuws


Terug naar overzicht

23-10-2019

"IJzersterke Koeman.."

Recentelijk kwam ik bij Koeman. Koeman is een grote lobbes, een 70 kilo wegende tank. Een brok spieren. Koeman is zo’n enorm imposante hond. Waarbij je, als je hem tegen komt, liever even een straatje omloopt. Hij is 7 jaar oud en heeft een piepklein hartje. Het is een op en top goedzak. Eigenlijk een schoothond. (Niet verder vertellen ...)
Maar ja. Koeman liep kreupel, rechts achter. Bij zijn hak was het warm en dik. En zelfs voor deze sterke hond, erg pijnlijk.
In goed overleg hebben we besloten te behandelen met pijnstillers. Maar aangezien ik ook niet in een poot kan kijken, wilde ik toch een röntgenfoto van Koeman. Hij knapte even vrij goed op. Maar viel toch weer terug na enkele weken.
Deze keer mocht Koeman niet thuis onderzocht worden, maar in de praktijk in Volendam. Daar maakte ik samen met het baasje een röntgenfoto.
De grote goedzak hebben we op de tafel gelegd. Hij werkte perfect mee.
Het plaatje gaf alleen een vreselijke diagnose.
Koeman heeft een tumor in zijn hak. Die niet operabel is.
Grote sterkte goedzakken hebben helaas ook vaak pech. Hun botten hebben bijzonder vaak vervelende dingen. In alle levensfases. Koeman heeft verloren. Tot groot verdriet van zijn baasjes.
Want God, wat mis je zo’n imposante grote lobbes, die altijd in de weg liep.
Dag, prachtige Koeman ......Terug naar overzicht